Bëlga, Mirror Glimpse

A Bëlga működésének huszonhárom éve alatt egyfajta nemzeti intézménnyé vált - mondjuk a Nemzeti hip-hop című prófétikus alapvetéssel az első lemezükön nem volt váratlan

2021.07.10

Kapunyitás: 18:00

Bëlga

A tagok a Tan Kapuja Buddhista Főiskola egykori hallgatói voltak és a Tilos Rádió egyik műsorában találkoztak: egyáltalán nem passzoltak az akkori hazai “Zéplusztól a Szigony utcáig” hiphop közegbe, így viszont egyszerre lettek a műfaj karikatúrája és jövője, ahogy két évtizeddel előttük az A.E. Bizottság zenekar. Szövegek terén a legegyedibb, páratlan életmű, amit leraktak az asztalra: náluk egy lemezen megfér a zsigerből jövő káromkodásokból álló opusz az elrappelt történelemkönyvvel és a full dadaista opuszokkal. Ráadásul nemcsak gátlástalanok és végtelenül szórakoztatóak, de termékenyek is: tizenötödik albumukat jelentették meg idén májusban Karnevál címen, amelyen két ifjú, de már igencsak ereje teljében lubickoló padavanjuk is közreműködik: Krúbi és Dé:Nash. Hatalmas örömünkre szolgál vendégül látnunk a legendákat MONYO Landen!

Mirror Glimpse

Magyarországon több rejtélyes ribanc-észlelést jelentettek, mint bárhol máshol a világon. MOST… egy keményvonalas vadász páros az igazság nyomába ered, hogy lerántsa a leplet a legendákról… egyszer és mindenkorra.

partnereink

Copyright © 2021, MONYO

Brewing Co. All Rights Reserved.